1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

marc jorissen autoservice

Marc Jorissen Autoservice

Castricummer Werf 43

openingstijden Marc Jorissen Autoservice

OPENINGSTIJDEN

Van maandag tot en met vrijdag
van 8:00 tot en met 17:00 uur.


Buiten deze openingstijden is bezoek op afspraak mogelijk.


Winterbanden

Voor alle soorten, merken en maten winterbanden kunt u bij Marc Jorissen Autoservice terecht, incl. opslag zomerbanden en omzetten!
Voor meer informatie neemt u gerust contact op met Marc Jorissen.


Winterbanden Winterbanden
Winterbanden

Wat zijn winterbanden?
Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden. Maar waarin verschilt een winterband van een zomerband? Een winterband heeft een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. De samenstelling is aangepast aan de weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt rubber namelijk harder. De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse omstandigheden. Hierdoor profiteert u van een betere grip, comfortabeler weggedrag en optimale veiligheid. Ook het profiel van de winterband verschilt ten opzichte van de zomerband. Het profiel is voorzien van ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek.

Waarom winterbanden?
Bij temperaturen van 7 graden Celsius of lager gaan winterbanden beter presteren dan de zomerbanden. Doordat de winterbanden soepel blijven resulteert dit in betere grip en een comfortabele wegligging. Een hardere band (zoals een zomerband) zal slechter op een nat of besneeuwd wegdek presteren en eerder het contact met de weg verliezen waardoor u de macht over het stuur kunt verliezen. Ook bij ijzel presteren de winterbanden beter.

Verplicht in vele landen!
Winterbanden zijn tijdens winterse omstandigheden verplicht in Duitsland, Italie, Oostenrijk, Finland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden en Zwitserland.

Zijn winterbanden duurder dan zomerbanden?
Dat winterbanden duurder zouden zijn is niet correct. Dat komt omdat de zomerbanden in die tijd gespaard blijven en niet slijten. De zomerbanden gaan dus langer mee en per saldo moet er dus hetzelfde betaald worden voor beide soorten banden.

Maken winterbanden meer geluid?
Voorheen klopte het dat winterbanden meer geluid maakten dan zomerbanden. Tegenwoordig is dat niet meer het geval, want de nieuwste winterbanden zijn net zo stil als zomerbanden.

Hoeveel profiel moet een winterband minimaal hebben?
Een winterband moet minimaal een profieldiepte van 1,6 millimeter hebben.


Vergeet uw APK niet!
(Winter)banden
Campers
Klik hier! Marc Jorissen Autoservice RDW Erkend